lördag 12 november 2011

Ingen lycka…

Ibland känns det tyngre än vanligt. Uppe på Gävle i torsdags kändes Tiptop lysande i värmningen. Jag talade med Ohlsson som kört hästen tidigare och vi kom fram till att det fick bli en säkerhetsstart från 20 och sedan försöka få ett “vettigt” lopp. När Ohlsson gjorde en andra provstart några minuter före start och då tryckte av Tiptop lite så förstod jag att han skulle chansa lite från start. När loppet kom iväg så fick de mycket riktigt en kanonstart och var efter 500m på väg ner i ett fint läge i andraspår. Då tog man upp ganska hårt där framme och enligt Ohlsson så kom Tiptops galopp då han blev tvungen att “dra ihop” honom lite för tvärt. Då var liksom loppet slut. Att det till slut blev en sista peng får mest ses som ett socialbidrag. Formen är nu antagligen i antågande så nu får vi verkligen hoppas att Tiptop kommer med snart igen för han behöver verkligen lopp i kroppen. Mitt i bedrövelsen kan vi alla fall konstatera att pållen i alla fall mår förträffligt!

söndag 6 november 2011

Dags för start!

Äntligen så har han då kommit med! Under veckan som gått så har Tiptop gått som vanligt. han gick fem intervaller på rakbanan i går och kändes ruggigt laddad. För dagen så har Tiptop mycket spring i benen men det fattas naturligtvis lite tempo då han inte startat på länge.

Det blev nu ett p21 lopp uppe på Gävle på torsdag. Tiptop står 20 och just p21 loppen brukar kunna bli tuffare än vad de ser ut på pappret då "alla kör för att vinna". I normal författning så borde Tiptop ha en överkomlig uppgift och Ulf Ohlsson i vagnen är ju ingen nackdel. Vi håller tummarna på att det blir ett evttigt lopp och då skall han kunna dyka upp där framme någonstans.