söndag 10 juni 2012

Mellby Tiptop på Sommarkollo…

I onsdagskväll rullade vi ombord på Destination Gotlands snabbfärja i Nynäshamn med sikte på Visby.Drygt fyra timmar senare så låg Tiptop och rullade sig i sin “nya” box. Resan över gick fint och på torsdagen var det en mycket pigg grabb som dundrade runt med lillsvansen på ryggen i en stor hage!

På eftermiddagen var de så dags för Gotlanddebut för Tiptop och detta i ett montélopp. Ridande Ida Söderdahl var mycket fokuserad på uppgiften då detta var hennes, blott andra start. Tiptop var ruggigt pigg i värmningen och det såg intressant ut inför loppet. Som sig bör blev det ett gäng omstarter innan man väl kom iväg. Tyvärr så blev Ida och Tiptop lite störda av “spår6” i deras volt så starten blev “inget vidare”. När det nu var ett kortlopp och första 500m öppnades på löjliga 1, 21 så var segerchansen naturligtvis borta ganska omgående. Mellby Tiptop avslutade i alla fall med ett 15 varv och gjorde an fin upphämtning till 5e platsen i mål.

Allt verkar bra med hästen efter loppet och jag tror och hoppas att det kan bli en lyckad sejour på Visbytravet i sommar. Nästa start är planerad till den 18e juni då det lunchtrav med ett intressant långlopp för sulky som erbjuds.

start

andra

varvetkvar

sjuhundra

tohundrakv